+420 549 420 107
@  obecniurad@chudcice.cz
Obecní úřad Chudčice
Chudčice 220
664 71 Veverská Bítýška

VÍTEJTE NA STRÁNKÁCH OBCE CHUDČICE


Hlášení rozhlasu 🔎

Přijatá opatření k provozu České pošty

Přiložené soubory:
Přijatá opatření k provozu České pošty.msg

Covid-19 základní informace a doporučení pro občany

Přiložené soubory:
COVID-19 letak.pdf

Odečty vodoměrů

Vážení odběratelé,

 

Vodárenský svazek “Bítešsko“ nebude s ohledem na omezení kontaktu s lidmi v měsíci březnu provádět plánované odečty vodoměrů v obci Chudčice.

Tímto prosíme odběratele, aby v nejbližších dnech provedli samoodečet vodoměru a stav vodoměru nahlásili spolu se jménem a číslem odběrného místa  na telefonním čísle: 549 420 505 nebo emailem: vod.svazek@obecveverskabityska.cz

Děkujeme za pochopení a spolupráci!

Šijeme roušky

Za koordinační tým dobrovolnických iniciativ Jihomoravského kraje proti koronavirové infekci:

  obracíme se zdvořilou žádostí ve věci opatření proti koronavirové infekci. Velkým a akutním problémem těchto dní je nedostatek ochranných prostředků – roušek. I v případě, že úsilí státu zajistit jejich velké množství dodávkami ze zahraničí bude úspěšné, nebude ani jednoduché, ani rychlé zajistit jejich distribuci zejména do lokálních míst, kde stále dochází k nevyhnutelnému kontaktu mezi lidmi: v sociálních a terénních službách, v lokálních ordinacích, v obchodech s potravinami a podobně. I podomácku ušitá rouška přitom velmi významně zabraňuje šíření infekce směrem od infikované osoby. Společnost reagovala na tento nedostatek spontánními aktivitami – lidé šijí roušky doma a šíří je dál. Pomáhá to, ale roušek je stále velký nedostatek. Přitom v našich obcích  jistě žijí tisíce osob, které jsou schopny roušky šít – ale o možnosti nevědí nebo nevědí, jak se nejlépe zapojit. Prosíme Vás proto o  šíření přiloženého materiálu, ideálně vyvěšením na vývěsce obce, upozorněním v obecním rozhlase či jakýmkoliv jiným způsobem, který uznáte za účinný. Naši dobrovolníci při šití pomohou s dovozem materiálů a s odvozem hotových roušek. Veškeré informace o šití roušek naleznete na www.sijemerousky.cz.

Tato aktivita je podporována Jihomoravským krajem jako významné svépomocné opatření k prevenci šíření koronavirové infekce.

 

Takto o naší iniciativě hovoří například starosta obce Židlochovice, Jan Vitula, v pořadu České televize Dobré ráno: https://www.ceskatelevize.cz/porady/10435049455-dobre-rano/320291310020027/video/756965.

 

Přiložené soubory:
sijemerousky2.pdf

Likvidace roušek

Dovoluji si vám touto cestou zaslat pokyny naší společnosti (společnost SUEZ) k nakládání s použitými rouškami od občanů,

kteří nepřišli do styku s Coronavirem a prosím o jejich zveřejnění a předání obyvatelstvu.

 

Jak nakládat s rouškami v domácnostech bez potvrzených nakažených nemocí COVID-19

  1. Použité roušky vložte do plastového pytle s tloušťkou minimálně 0,2 mm, zavažte a povrch pytle dezinfikujte.
  2. Pokud použijete tenčí materiál, je potřeba dát dva pytle a dezinfikovat vnější.
  3. Přesvědčte se, že pytle jsou skutečně dobře zavázané.
  4. Takto zabezpečený odpad vhoďte pouze a jen do černé popelnice (na směsný komunální odpad).
  5. V žádném případě neodkládejte tyto zavázané pytle mimo kontejnery, abyste neohrozili zdraví ostatních obyvatel a pracovníků svozových společností.
  6. Po manipulaci s odpady je vždy nutné umývat si ruce mýdlem a vodou.

Přikládáme ještě pokyn, který zveřejnil Liberecký kraj, určitě se na nás nebudou zlobit, že jsme ho použili

 

Přiložené soubory:
Likvidace roušek.jpg
<<<  <<  262 - 267 / 308  >>  >>>