+420 549 420 107
@  obecniurad@chudcice.cz
Obecní úřad Chudčice
Chudčice 220
664 71 Veverská Bítýška

VÍTEJTE NA STRÁNKÁCH OBCE CHUDČICE


Hlášení rozhlasu 🔎

Šijeme roušky

Za koordinační tým dobrovolnických iniciativ Jihomoravského kraje proti koronavirové infekci:

  obracíme se zdvořilou žádostí ve věci opatření proti koronavirové infekci. Velkým a akutním problémem těchto dní je nedostatek ochranných prostředků – roušek. I v případě, že úsilí státu zajistit jejich velké množství dodávkami ze zahraničí bude úspěšné, nebude ani jednoduché, ani rychlé zajistit jejich distribuci zejména do lokálních míst, kde stále dochází k nevyhnutelnému kontaktu mezi lidmi: v sociálních a terénních službách, v lokálních ordinacích, v obchodech s potravinami a podobně. I podomácku ušitá rouška přitom velmi významně zabraňuje šíření infekce směrem od infikované osoby. Společnost reagovala na tento nedostatek spontánními aktivitami – lidé šijí roušky doma a šíří je dál. Pomáhá to, ale roušek je stále velký nedostatek. Přitom v našich obcích  jistě žijí tisíce osob, které jsou schopny roušky šít – ale o možnosti nevědí nebo nevědí, jak se nejlépe zapojit. Prosíme Vás proto o  šíření přiloženého materiálu, ideálně vyvěšením na vývěsce obce, upozorněním v obecním rozhlase či jakýmkoliv jiným způsobem, který uznáte za účinný. Naši dobrovolníci při šití pomohou s dovozem materiálů a s odvozem hotových roušek. Veškeré informace o šití roušek naleznete na www.sijemerousky.cz.

Tato aktivita je podporována Jihomoravským krajem jako významné svépomocné opatření k prevenci šíření koronavirové infekce.

 

Takto o naší iniciativě hovoří například starosta obce Židlochovice, Jan Vitula, v pořadu České televize Dobré ráno: https://www.ceskatelevize.cz/porady/10435049455-dobre-rano/320291310020027/video/756965.

 

Přiložené soubory:
sijemerousky2.pdf

Likvidace roušek

Dovoluji si vám touto cestou zaslat pokyny naší společnosti (společnost SUEZ) k nakládání s použitými rouškami od občanů,

kteří nepřišli do styku s Coronavirem a prosím o jejich zveřejnění a předání obyvatelstvu.

 

Jak nakládat s rouškami v domácnostech bez potvrzených nakažených nemocí COVID-19

  1. Použité roušky vložte do plastového pytle s tloušťkou minimálně 0,2 mm, zavažte a povrch pytle dezinfikujte.
  2. Pokud použijete tenčí materiál, je potřeba dát dva pytle a dezinfikovat vnější.
  3. Přesvědčte se, že pytle jsou skutečně dobře zavázané.
  4. Takto zabezpečený odpad vhoďte pouze a jen do černé popelnice (na směsný komunální odpad).
  5. V žádném případě neodkládejte tyto zavázané pytle mimo kontejnery, abyste neohrozili zdraví ostatních obyvatel a pracovníků svozových společností.
  6. Po manipulaci s odpady je vždy nutné umývat si ruce mýdlem a vodou.

Přikládáme ještě pokyn, který zveřejnil Liberecký kraj, určitě se na nás nebudou zlobit, že jsme ho použili

 

Přiložené soubory:
Likvidace roušek.jpg

IDS informace

Přiložené soubory:
IDS informace.pdf

Oznámení České pošty

Vážení občané, jménem České pošty, s.p., Depa Brno 73, bych vás chtěla informovat, že jsme dnes zahájili bezkontaktní doručování zásilek, což znamená, že veškeré doporučené zásilky a obyčejné listovní zásilky, které se nevejdou do schránky adresáta, budou uloženy po maximální úložní dobu (pokud to odesilatel nevyloučil) na ukládacích poštách. Ukládací doba bude zpravidla 30 dní. Důchody a balíkové zásilky se doručovat budou tak, aby byla zajištěna maximální ochrana zdraví jak našich zaměstnanců, tak jednotlivých adresátů. Poukázky budou vhazovány do schránek. Ve výjimečných případech, kdy není adresát schopen se na pobočku dostavit (týká se seniorů nebo hendikepovaných občanů), doručíme na žádost jak poukázku s penězi, tak doporučenou zásilku. Chtěla bych vás požádat, zda by bylo možné uvedené informace předat obyvatelům vašich obcí/měst/městských částí, a to buď prostřednictvím internetových stránek, sociálních sítí, nebo vyhlášením v rozhlase.

Za kolegy z pobočkové sítě bych vás ještě chtěla poprosit, zda byste mohli obyvatele požádat, aby na poštu chodili opravdu jen v nutných případech a aby používali roušky a ideálně i rukavice.

Za součinnost v této věci předem děkuji

 

Zdenka Mihálová

Vedoucí depa

Depo Brno 73

Změna ordinace MUDr. Vildomcová

Ordinace praktické lékařky MUDr. Vildomcové funguje od 16.3.2020 v nouzovém režimu. Kontaktujte nás telefonicky na čísle 549 420 230.

Předpis léků a vystavení pracovní neschopnosti pro případ karantény jsou možné elektronicky na základě telefonické konzultace. Preventivní prohlídky a očkování se pozastavují.

Děkuji

MUDr. Ilona Vildomcová

<<<  <<  265 - 270 / 308  >>  >>>